Back to All Events

Perdu - Dichtersmarathon 2016

  • Stichting Perdu 86 Kloveniersburgwal Amsterdam, NH, 1012 CZ Netherlands (map)

Dat poëzie niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst Perdu jaarlijks op Gedichtendag. Niet door zich op die dag te beperken tot de eenvoudigste poëzie, maar juist door de poëzie in al haar diversiteit aan te bieden op een manier die vooral de nieuwsgierigheid prikkelt. Podiumbeesten en prevelaars, anekdotici en hermetici, vaklui en avonturiers, groentjes en grijsaards: ze staan naast elkaar en door elkaar op deze nieuwe editie van de 30 + 30 Dichtersmarathon. Zestig zeer uiteenlopende dichters komen in ongeveer tweeënhalf uur in een onverbiddelijk ritme voorbij.

Het concept is uitermate eenvoudig: dertig Nederlandse dichters lezen elk drie gedichten voor: twee van henzelf en één van een zelfverkozen collega uit het buitenland. Bij het voorlezen wordt de poëzie niet onderbroken door aan- of afkondigingen, bio- of bibliografische informatie of entr’actes en intermezzo’s. Zo kan de aandacht van de luisteraar zich volledig op de poëzie zelf richten, die zich aan hem presenteert als een constante stroom in een onverbiddelijk ritme van ruim tweeënhalf uur.

Wiens aandacht toch even verslapt, haakt zo weer aan bij de eerstvolgende dichter. Een uitstekende gelegenheid om je onder te dompelen in poëzie uit Nederland en de rest van de wereld.

Reserveer hier.

Met: Çağlar Köseoğlu, Anne Vegter, Veva Leye, Charlotte Mutsaers, Joost Oomen, Sebastiene Postma, Edwin Fagel, Marjoleine de Vos, Robert Anker, Annemarie Estor, Mia You, Obe Alkema, Nadia de Vries, Martijn den Ouden, Hannah van Binsbergen, Jana Beranova, Dean Bowen, Annemieke Gerrist, Antoine de Kom, Bas Geerts, Daniël Vis, Robin Ramael, Babs Franklin Gons, Shida Boukhizou, Megan M. Garr, Saskia Stehouwer, Pauline Sparreboom, Chrissie Jing Jing Lee, Elten Kiene en Meltem Halaceli.