Back to All Events

BorderKitchen - John Irving

  • Paard van Troje Prinsegracht 12 Den Haag, ZH Netherlands (map)

De Amerikaanse auteur heeft vele bestsellers op zijn naam staan, waaronder de verfilmde klassiekers De wereld volgens Garp en De regels van het ciderhuis. Bij BorderKitchen komt hij vertellen over nieuwste boek: Avenue van de mysterieën. Journalist en schrijver Arjan Visser gaat hem interviewen.

Juan Diego is een veertienjarige jongen die in Mexico in armoede opgroeit. Zijn dertienjarige zus Lupe kan de gedachten van sommige mensen lezen, en denkt te weten wat de toekomst brengt. Over het verleden heeft ze meestal gelijk: ze kent de ergste dingen die je zijn overkomen zonder dat je er iets over hebt gezegd. Ze heeft minder vaak gelijk over wat er in de toekomst zal plaatsvinden, maar het is een grote last wanneer je ervan overtuigd bent dat je weet wat er gaat gebeuren met jezelf of met iemand van wie je houdt.  Waartoe is een dertienjarig meisje in staat als ze denkt de toekomst te moeten veranderen?

Op latere leeftijd onderneemt Juan Diego een reis naar de Filipijnen. Hij wordt vergezeld door zijn dromen en herinneringen en denkt terug aan zijn bewogen jeugd in Mexico.

Tickets en info.