Back to All Events

Schwob leesclubfestival

  • Diverse locaties in Utrecht (map)

Ken je klassiekers! De winterselectie van Schwob is bekend en deze keer komen we lezend zo'n beetje overal op de wereld: de romans spelen zich af in Frankrijk, Catalonië, Wenen en Engeland, in de VS, Argentinië en Peru, in Noord-Afrika en in Australië.

Zo zijn er Pulitzerprize-winnaar Thornton Wilder die schrijft over een Incabrug die het ineens begeeft, César Aira die echt alleen in Nederland nog een geheimtip is, Angela Carter met een magische coming of age-verhaal en nog zes andere absolute aanraders.

Maar deze keer is er ook nog iets nieuws - Het leesfestijn vindt voor het eerst in Utrecht plaats en er komt voor elk Schwobboek een eigen leesclub op de middag van zondag 17 januari, voorgezeten door schrijvers en critici zoals Jet Steinz, Willem Jan Otten en Johannes van der Sluis.
Aansluitend aan de leesclub is er dan vanaf 16.30 uur Schwobfest met muziek, het ontdekkersquiz (win alle negen boeken!) en een uitgebreide borrel.

Het werkt heel eenvoudig - je koopt een kaartje en krijgt het boek, de leesclub en een welkomstdrankje bij het feest. Per leesclub zijn er 20 plaatsen, dus wacht niet te lang. Iedereen die zich tot 15 december inschrijft, heeft het boek voor de kerst in huis.
O ja, en onder de eerste 100 inschrijvingen wordt een pakket met alle negen boeken verloot. Echt.

En dit zijn de boeken, waar je als het goed is nog nooit van hebt gehoord:
Angela Carter (Het nichtje van de poppenspeler)
Thornton Wilder (De brug van San Luis Rey)
Francesc Trabal (Wals)
Elizabeth Harrower (De wachttoren)
Mohamed Choukri (Gezichten)
Emanuel Bove (Het voorgevoel)
Elisabeth de Waal (Het verborgen stadspaleis)
Penelope Mortimer (De pompoeneter)
César Aira (Hoe ik een non werd)

Tickets en info.