Back to All Events

BorderKitchen - Garth Risk Hallberg & Peter Buwalda

  • Borderkitchen Kerkstraat 13 Den Haag, ZH Netherlands (map)

Garth Risk Hallberg (1978) werd in oktober 2015 in één klap de meest besproken auteur van dat moment toen bleek dat een Amerikaanse uitgever een recordbedrag had geboden voor zijn immense debuutroman, Stad in brand

Hallberg, die al eerder publiceerde in o.a. The New York Times, Slate, de Los Angeles Times en The Millions, schreef dan ook een waar meesterwerk: een ruim 1000 pagina’s tellende roman die zich centreert rond de beruchte black-out in New York op 13 juli 1977.

Peter Buwalda (1971) is naast auteur (van o.a de bestseller Bonita Avenue en wekelijkse columns in de Volkskrant) ook een kenner van Amerikaanse literatuur. Maarten Dessing zal het tweegesprek leiden tussen hem en Hallberg.

Oudejaarsavond 1976, vlak voor middernacht. New York staat op scherp. Te midden van het vuurwerkspektakel klinkt vanuit Central Park een pistoolschot. En dan nog een. De zoektocht naar de dader brengt een aantal onvergetelijke personages bij elkaar, uit allerlei uithoeken van de stad: Regan en William Hamilton-Sweeney, de gebrouilleerde erfgenamen van een van de grootste fortuinen van de stad; Keith en Mercer, de mannen die hen, in voor- en tegenspoed, liefhebben; Charlie en Samantha, twee tieners uit de voorsteden, aangetrokken door de New Yorkse punkscene; een obsessieve journalist; diens idealistische buurvrouw en de rechercheur die probeert te achterhalen wie van hen mogelijk betrokken is geweest bij het schietincident. Al deze levens zijn met elkaar verbonden. 

Wanneer het licht uitvalt tijdens de beruchte black-out van 13 juli 1977, worden al deze levens voorgoed veranderd. 

Tickets en info.

Earlier Event: January 15
Stories in an old bookshop
Later Event: January 16
XII - 12hrs Group Show