Back to All Events

Crossing border festival - books and music in the hague


Dit jaar een extra lange editie van Crossing Border; 6 dagen muziek en boeken in meerdere locaties in het centrum van Den Haag. 12 november start het festival met de uitreiking van de ECI Literatuurprijs. Een mooie avond met interviews en voordrachten van topauteurs van vaderlandse bodem. De afsluiting is 17 november als Salman Rushdie het laatste woord heeft in het Paard van Troje.

13 en 14 november zijn de hoofddagen van het festival en het programma staat vol bijzondere en exclusieve optredens. Zo interviewt Wim Brands concertpianist James Rhodes, wiens controversiële autobiografie pas na uitspraak van de Hoge Raad mocht verschijnen. Iraanse underground kunstenaars en familie van Ali Eskandarian brengen een ode aan de overleden artiest, wiens verpletterende debuut die dag postuum wereldwijd gepubliceerd wordt. Legendarische DJ en producer Andrew Weatherall en Brix Smith (The Fall) worden geïnterviewd over cult BBC DJ John Peel.

Een aantal indrukwekkende nieuwe en gevestigde literaire namen zijn Atticus Lish, Ryan Gattis, David Vann, Diane Cook en Susan Abulhawa. De optredens Girls Names, Eska, Shilpa Ray en The Garden zijn zeker niet te missen en ga ook zeker kijken naar het bijzondere project van Bianca Casady & the C.i.A waar muziek, dans en theater in elkaar vervloeien.

Meer informatie.

Earlier Event: November 12
An Old and Subtle Voice