Back to All Events

One world poetry revisited

  • Melkweg 234A Lijnbaansgracht Ámsterdam, NH, 1017 PH Netherlands (map)

Dit programma maakt deel uit van HELEMAAL MELKWEG. Een spannende mix van muziek, film, dans, theater, film, lezingen en exposities in het hele gebouw met één (voordelige) ticket toegankelijk!

1981. In de Melkweg vindt ONE WORLD POETRY plaats, in die tijd een van de grootste en belangrijkste internationale poëzie events. 63 dichters en schrijvers afkomstig uit de hele wereld presenteren hun nieuwste werk aan een recordaantal van twaalfduizend bezoekers. De kwaliteit en diversiteit van de bijdragen is groot; dichtkunst wordt gecombineerd met theater, beeldende kunst en vooral muziek. 

De toon is uitgesproken geëngageerd; het belangrijkste thema van 1981 is WAR ON WAR, waarvoor o.a. de Brits-Jamaicaanse Linton Kwesi Johnson, de Argentijnse dichter in ballingschap Vincente Zito Lema en de Nederlandse dichters Ad Zuiderent en Lizzy Sara May zijn uitgenodigd.

De audio-opnamen van veertig performances worden na afloop door de Melkweg uitgebracht op een dubbel LP.

2014. In ONE WORLD POETRY REVISITED laten de dichters-performers van POETRY CIRCLE  NOWHERE zich bij hun werk inspireren door de woorden en muziek die 33 jaar geleden werden opgenomen onder het motto The pen – and especially the voice – is mightier than the sword. Het is een andere tijd, met andere wereldconflicten, waarover de stemmen van de Poetry Circle Nowhere zich zullen uitspreken. Poetry Circle is een gezelschap van performende schrijvers en schrijvende performers die experimenteren met de grenzen van performance poëzie. Ze werken, net als de 'one word poets' samen met kunstenaars van allerlei pluimage.

Later Event: October 26
Moderne Hippies Market